Над 100 000 (точната аритметика показва 133 000, но в случая влияят

...
Над 100 000 (точната аритметика показва 133 000, но в случая влияят
Коментари Харесай

От Германия са изнесени над 100 000 електромобила, закупени със субсидии

Над 100 000 (точната аритметика демонстрира 133 000, само че в тази ситуация въздействат и други фактори, освен математиката) електрически автомобила, субсидирани от немските данъкоплатци – в това число хиляди Tesla — евентуално са излезли от рамките на Германия, откакто за тях страната е отпуснала дотация за милиони. От 890 000 регистрирани електрическия автомобил в Германия през последните 10 години, огромна част от които закупени със дотация, единствено 756 517 са останали в страната, демонстрира изследване, представено от The Financial Times.

Според осведомени з трендовете на пазара, огромна част от разликата (около 100 000) са препродадени зад граница на сериозна облага.

“До момента, в който тази година бъде достигната границата от 1 млн. пътнически автомобила, близо 20% от тези коли ще са напуснали предалите на страната през последното десетилетие ”, споделя Матиас Шмид, анализатор, който е създател на това изследване. “Губещият е немският поданик, който косвено субсидира чистия въздух в градове отвън Германия. ”

Германия вкара държавната дотация през 2016 година и от този момент е похарчила 4,6 милиарда евро за субсидиране покупката на електрически коли. Държавата дава до 6000 евро на кола, това зависи от размера, цената и дали се купува за автопаркове или частни потребности. Но доста от закупените електрически коли може да са се озовали в Дания, където налозите направиха електрическите автомобили доста по-скъпи по отношение на прилежащите й страни, изяснява Шмид.

Данни от датската асоциация на вносителите De Danske Bilimportоrer демонстрират, че броят на записаните в страната електрически коли е по-голям от броя на закупените в Дания, което навежда на мисълта, че доста от тях са импортирани. Шмид открива също, че от 98 000 регистрирани до юли тази година в Германия коли Tesla, единствено 76 690 са останали в страната. Това значи, че всяка пета Tesla е напуснала рамките на Германия.

Още детайлности четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР